skivakanties-italie     

ItaliŽ heeft werkelijk alles te bieden voor een heerlijke wintersportvakantie

Sneeuw, zon, uitgestrekte skigebieden en heerlijk eten: u vindt het allemaal in Italie! Hier kunt u meer informatie over het land Italie en haar wintersportmogelijkheden vinden.

Algemene informatie

ItaliŽ heeft werkelijk alles te bieden voor een heerlijke wintersport vakantie: pittige zwarte hellingen in de Dolomieten en een waar poedersneeuwparadijs in Livigno. De meeste skigebieden bereik je prima per auto en liggen tussen de 1000 tot 1100 kilometer rijden vanaf Utrecht. In de Zuid-Tirolse skigebieden vindt u Alpense gezelligheid met originele berghutten, en daarbij ook nog heel veel zon. Er zijn veel verschillende skigebieden, van kleine gebieden voor beginners tot zeer grote aaneengesloten skiregioís ideaal voor lange dagtochten.

In opkomst
ItaliŽ is momenteel op de wintersportmarkt een enorme inhaalslag aan het maken ten op zichte van de traditionele wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk. Een wintersport vakantie in ItaliŽ betekent: gezelligheid, schitterende pistes, prachtige natuur, zonovergoten terrassen, mooie maar goedkope hotels en heerlijk Italiaans eten. De prijs-kwaliteit verhouding is hier nog erg goed! Kortom, alle ingrediŽnten voor een geslaagde skivakantie zijn aanwezig! ItaliŽ heeft overigens voor de snowboarders minder faciliteiten te bieden dan de wintersportbestemmingen in Frankrijk en Oostenrijk.

Sneeuw en sneeuwhoogtes
ItaliŽ heeft een grote sneeuwzekerheid waardoor en bijna altijd uitstekende sneeuwhoogtes in het wintersportseizoen zijn. Bijna elke piste heeft tegenwoordig sneeuwkanonnen die zorgen voor een alsnog besneeuwde helling als het met het weer even niet meezit. Bovendien garandeert bijvoorbeeld het grootste skigebied ter wereld, de Dolomiti Superski, sneeuw van december tot april op meer dan 1.000 km besneeuwbare pisten.

AprŤs-ski
De aprŤs-ski in ItaliŽ is minder uitbundig dan aan de andere kant van de Alpen maar wel stijlvoller. De meeste dorpen hebben uiteraard veel bars, pubs en discotheken waar het prima vertoeven is na een inspannende dag op de skiís.

Sfeer
Voor de wintergasten in de Italiaanse skigebieden zijn de sfeer en de zonneterrassen minstens zo belangrijk als het skiŽn zelf. Veel stadjes hebben een prachtig centrum van middeleeuwse steegjes, barokke kerken, oude stadspoorten en typische Italiaanse pleintjes, waar het `s middags vaak gezellig druk is.

Aaneengesloten skigebieden
Veel dorpen zijn met elkaar verbonden, daardoor is ItaliŽ uitstekend geschikt voor lange tochten. Het Val Gardena-skigebied heeft maar liefst 1.200 kilometer aan pistes (de Dolomiti Superski). De meeste pistes in ItaliŽ zijn rood en blauw, maar elk gebied heeft ook een paar kilometer zwarte pistes. Ook het snowboarden is zeer populair, u zult in veel dorpen daarom ook halfpipes aantreffen. Kortom, een ideaal land voor de beginnende en de gevorderde skiŽr.

Klik hier voor meer informatie over de de Italiaanse skigebieden.

ItaliŽ biedt enorm veel wintersport- en overnachtingsmogelijkheden. Naast de vele hotels, appartementen, chalets en wintercampings vindt u ook een aantal ruim opgezette vakantie- en bungalowparken nabij alle prachtige skigebieden. Voor een overzicht van alle mogelijke accommodaties en verblijven in Italie kijkt u hier.

Voor een overzicht van skivakanties en wintersport reizen van onze partners kunt u hier een kijkje nemen.

Tenslotte vindt u onder het onderdeel links een handig overzicht met links naar tal van andere websites met betrekking tot ItaliŽ, wintersport en skivakanties. Wij wensen u veel plezier en hopen u snel te mogen verwelkomen in ItaliŽ!